Vrijwilliger In The Picture : Carla Metz

02-08-2021 / Algemeen

Sinds een paar maanden ben ik in de Clossenborch gestart als vrijwilliger en bezoek ik wekelijks een individuele bewoner. Zorg en ondersteuning voor de ‘zwakkeren’ in onze samenleving lopen als een rode draad door mijn leven.

Wie ben ik?

“Ik ben geboren en getogen in Leiden. Getrouwd met Frans, ouders van zonen Remko en Harmen en dochter Janneke. En grootouders van 7 kleinkinderen. Na mijn studie aan de Sociale Academie in Driebergen heb ik jarenlang gewerkt als maatschappelijk werkende binnen de psychiatrie en de gezinszorg. Ruim 20 jaar geleden heb ik mijn ‘Tekstbureau Carla Metz’ opgestart. Naast ons gezin en mijn werk ben ik van jongsafaan maatschappelijk actief. Van het oprichten van een openbare school in Heesch, 25 jaar actief zijn voor Amnesty International, het opzetten van activiteiten voor vrouwen en vluchtelingen en pr-activiteiten voor allerlei besturen, politieke groeperingen en gemeenschapscentra. Ik vind het doen van vrijwilligerswerk superbelangrijk en verrijkend. Eigenlijk zou iedereen iets ‘om niet’ moeten doen in haar of zijn leven. Sociaal contact is heel belangrijk voor mij, met onze kinderen, kleinkinderen, familie en een grote vriendenkring. Ik houd van lezen, schrijven en theater bezoeken.

Het lange en zware kankerproces van mijn lief Frans en zijn overlijden in de zomer van 2013 trok een grote wissel op het leven van mij en ons gezin. Het voelde alsof ik een nieuw leven moest beginnen. Een jaar na zijn overlijden verhuisde ik vanuit Heesch naar een appartement aan de Hilverstraat in Hilvarenbeek. Nog geen twee maanden later ben ik me actief gaan inzetten als burgercommissielid Samenleving voor het CDA Hilvarenbeek en ondersteun ik de Kinderraad Hilvarenbeek. Terugkijkend voor mij de perfecte manier om heel snel in te burgeren in deze prachtige gemeente Hilvarenbeek. Je leert in korte tijd veel mensen en groeperingen kennen. En dus kan ik nu volmondig zeggen: ik voel me hier thuis!”.

door Carla Metz-de Bruin