Vrijwillige medewerker in the picture.

08-06-2021 / Van onze vrijwilligers
Een vrijwilliger vertelt over haar ervaringen tijdens de Coronatijd.

Eind april vorig jaar ben ik begonnen als vrijwilliger bij Thebe De IJpelaar. Linda Bakx had in de buurtapp Nextdoor een oproep gedaan voor mensen die aan de receptie wilden zitten en dat sprak mij aan. Bovendien is de locatie voor mij om de hoek, dus met de fiets ben ik er in vijf minuten.

Het was een bizarre tijd, want familieleden mochten toen niet op bezoek komen bij de bewoners (die ook niet naar buiten mochten) en veel ouderen waren erg eenzaam. De zogenaamde kletskeet van Winters Bouw bracht enige verlichting.

De werkzaamheden gaven mij echter niet meer genoeg voldoening waardoor ik begin dit jaar in overleg met Anthony van Helmond gestopt ben als receptie vrijwilliger en de overstap gemaakt heb naar vrijwilliger bij de activiteiten.  Samen met Anthony heb ik de wekelijkse leesclub opgezet. Een klein groepje bewoners lees ik hierbij voor; dat kan zijn uit de krant, een verhaal of een mooi gedicht van bijvoorbeeld Annie MG Schmidt of Toon Hermans.  Dit gebeurt op woensdagmiddag in een klein groepje in de Meander, waarbij Martijn de koffie en thee verzorgt. Er wordt op die middagen veel gelachen en aan het eind doen we altijd nog een vragenrondje.

Bij twee andere bewoners lees ik de krant voor in hun appartement, waardoor er een leuke band wordt opgebouwd.

Met een derde bewoonster ga ik een keer in de week lopen en dan is het fijn om te zien dat iemand geniet van het buiten zijn.

Het vrijwilligerswerk geeft mij energie en ik vind het heerlijk om te zien dat je op een simpele manier mensen een paar mooie uren kunt bezorgen waarvoor ze erg dankbaar zijn.

Veel groeten,

Karin